Жените сѐ почесто одат да се пораѓаат без бурма, а неретко тоа е желба на двајцата партнери

8 август, 20200
gfvbn


Имено, минатата година во Србија се родени 64.399 бебиња, од кои 26,8 проценти од бебињата се родени во брак. Според Политка, во 2000 година секоја петта жена во Србија родила вонбрачно дете, што значи дека тој број се зголемил за помалку од две децении.

Pinky Swear Marraige Wedding Rings pinky promise husband wife ...


Почесто жените избираат да го сторат тоа затоа што имаат впечаток дека ќе бидат пооптоварени ако стапат во брак. Понекогаш мажите не сакаат. Се случува жената да остане во друга држава, а мажот не сака да се ожени или е во брак од кој не се развел дотогаш. Што се однесува до законот, адвокатот Марија Јовановиќ вели за ТВ Прва дека бракот според Конвенцијата на Обединетите нации ратификуван од Србија, Уставот на РС и Законот за семејство содржи одредба според која бракот се изедначува со вонбрачна заедница дека децата се раѓаат во брак и надвор од брак еднакви. „Сè е исто со децата и во двата случаи. Вонбрачните партнери се еднакви со сопружниците во однос на сите права што ги имаат“, тврди Јовановиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi