Јајцата обично ги чуваме во вратата на ладилникот, но тоа за нив НЕ е ДОБРО!

15 септември, 2020
351845_jaja_f

Повеќето не размислуваат за „идеалното“ место за чување јајца, мислејќи дека ставањето во фрижидер е нормално…

Сепак, навистина не е важно во кој дел ќе ги ставите, ако сакате да ги користите сите нутритивни својства на оваа храна.

Најдобра опција е дното на самиот фрижидер, бидејќи таму има константна температура. И тоа е важно за чување на јајцата, додека во вратата или на некое друго место постојано варира.

Не заборавајте дека е важно дали прво сте ги извадиле од фрижидерот за да се „загреат“ малку пред да започнете да правите колач. На овој начин ќе измутат подобро и десертот ќе биде повкусен.