Лезбејките ги советуваат исправните мажи како да освојат девојки

21 мај, 2020
Naslovna

Написите за „како да се добие девојка“ се за во канта, знаеме. Но, кога советот за тоа како да се поклопи со женскиот пол доаѓа од женскиот пол кој го бара истото, односно лезбејките – сакаме да ги слушнеме. Затоа што кој знае ако не тие.

Vice UK неодамна објави напис на оваа тема со совети на неколку геј жени, и ние сме тука за да ви пренесеме света мудрост и можеби да откриеме нешто што не сте знаеле затоа што факт е дека жените, многу подобри од мажите, знаат што сакаат жените.

Правило 1: Бидете интуитивни

Нема пристап за сите што е соодветно на сите Искрено се надеваме дека ова го посвоивте, ако не во средно училиште, тогаш барем на факултет, и дека се откажавте од „проверените упади“ од многу одамна. Не постои упад или техника што минува низ секоја личност на ист начин. Поради оваа причина, вашата интуиција е исклучително важна, велат лезбејките. Обрнете внимание на говорот на телото и на говорот воопшто.

„Лезбејките се добри да кажат што сакаат во разговор, меѓу редови. Директните ликови кои успеваат да ја совладаат оваа вештина веројатно ќе имаат најмногу акција “.

Правило 2: Само покажете интерес и немојте да бидете ѓубре

Речиси сите интервјуирани жени се согласуваат за една работа: „спуштањето“ – во смисла на понижување на некоја личност со надеж дека ќе сакаат да добијат некој комплимент или прифаќање од вас – не е успешна техника.

„Повеќето луѓе не сакаат да бидат навредувани“, вели шокантната вистина на Меги, 24. „Сепак, гледам дека мажите им прават на моите директни пријатели многу често, на суптилен начин. За мене лично, подобар начин е да се шармира некоја личност отколку да оди на друг начин. Мислам дека шармот дава подобри резултати “.

Рах, 26, вели слична работа: „Можеш да флертуваш без да си ѓубре со некого, не е толку тешко. Ако штотуку започнавте да зборувате, прашајте ја што прави, што сака да прави, постапете искрено заинтересирани, видете дали имате заеднички интереси. Биди маж. Бидете креативни и дајте a суптилен комплимент.

Правило 3: Не претерувајте со комплименти

Прво, избегнувајте клишеа и генерички комплименти, како што се: „Имате убави очи. Сите имаме убави очи. Тоа се очите, заради Бога “, коментира Рах, а во исто време се чувствуваме засрамени од самите себе и од сите оние ситуации кога го дадовме овој мизерен комплимент со надеж дека ќе ја победи.

Бригет (27) ја потврдува и нагласува важноста на ова: „Бидете искрени ако мислите дека нешто поврзано со неа е кул или добро, но не го намалувајте целиот разговор да фали сега“.

Правило 4: Бидете проактивни, но не и напорни

Ако сакате девојка, наједноставниот и најефикасниот начин е да бидете искрени за тоа и јасно да го искажете вашиот интерес со поканување на пијалок. Ако таа одговори нешто нејасно или се чини незаинтересирана – продолжете понатаму. Сите девојки ја истакнуваат важноста на ова: не притискај. Не го толкувајте нејзиното одбивање како „таа сака само да се обидам малку потешко“. Ако рече – не, тоа значи не. Да, постои опција дека таа го кажала тоа од неизвесност или страв дека може да испадне дека сте победиле премногу лесно, но вратете се на точка 1 – бидете интуитивни.

Немојте само да доаѓате кај неа и да ја поканите на пијалок од чист мир – во тој случај одговорот ќе биде негативен во повеќето случаи. Изградете приказна, интересирајте ја и на самиот крај нека ги каже вашите намери.

Правило 5: Исчистете го станот

Овој чекор подразбира дека вие некако успеавте да ја натерате да дојде во вашиот стан. Лезбејките имаат јасен совет за вас: направете го вашиот стан удобно место за престој каде што сакаат да полетуваат. Не, тоа не значи дека мора да имате просторија полна со миризливи свеќи, но добро е што подот не е покриен во валканите чорапи и мирисот на собата е пријатен. Уредниот простор е минимум што можете да го направите и со тоа да покажете почит кон себе и кон личноста што сте ја внеле во вашиот простор.