Магичен зачин: Сите го имате во вашиот дом, а комарците и мравките бегаат како „луди“ од него

24 јуни, 2020
zacin

Инсектите едноставно не го толерираат карактеристичниот мирис на овој зачин

Првата асоцијација за цимет се колачи и, се разбира, препознатлив силен мирис. Токму оваа арома која ние ја обожуваме, е причината зошто инсектите не толерираат цимет.

Постојат неколку начини на кои можете да го користите овој зачин во вашата градина.

Ако вашите растенија се нападнати од габи, посипете ги со мелен цимет и проблемот е решен.

Исто така, ако случајно ги оштетите растенијата додека работите во градината, веднаш посипете ги со цимет и „раните“ наскоро ќе заздрават.

Експертите советуваат попрскување на садниците со цимет пред да ги ставите во земја, така растенијата ќе се развиваат и растат побрзо.

Нам ни се допаѓа мирисот на овој зачин, но инсектите не – ако вашите растенија се нападнати од мравки или имате многу комарци во вашата градина, доволно е да посипете малку цимет и инсектите ќе избегаат.