НЕ ВЕРУВАЛ КОЛКУ Е ПОЛЕСНО ДА СЕ БИДЕ МАЖ, ДОДЕКА НЕ СТАНАЛ ТОА: Го променил полот, а со својата приказна го запали светот!

26 март, 2021
Screenshot 2021-03-26 122544

Ги искусил и обата, еве го неговиот став!

Томас Пејџ МекБи бил опериран во 2012 година, кога имал 30 години, за да го смени полот и да стане маж. Покрај операцијата, тој одел на редовни разговори со психолог и секој ден си инјектирал 80 милиграми тестостерон.

Откако физички станал маж, Томас започнал да истражува што значи да се биде вистински маж и дали таков воопшто постои, а пишува за тоа во своите книги и блогови.

 Тој честопати ги споредува своите искуства како маж и како жена, и накратко – вели дека луѓето го сфаќаат многу посериозно сега кога е маж.

“Поради тестостеронот, гласот ми стана многу тивок. Сепак, не мора да викам, бидејќи штом ќе се отворам уста, луѓето се потпираат кон мене за да слушнат. Тие се фокусираат на моите усни или раце, подготвени да апсорбираат сè. Неверојатно, со оглед на тоа што никој порано не обрнуваше внимание на моето мислење, понекогаш ме толерираа, понекогаш ме игнорираа, но никогаш не ми посветуваа многу внимание. Пред тестостеронот, моето безбрадо и андрогено тело беше проблем и се чинеше ‘‘непрофесионално”. Работев во корпоративно опкружување и отворено ми забрануваа средби со клиенти за да не го “расипам имиџот на компанијата “, раскажува тој.

„Тие редовно ме прекинуваа среде реченица и на состаноците зборуваа преку мене. Никогаш не успеав да добијам поголема плата, сега не морам ни да барам нова работа – ми беше понудена заради мојот „потенцијал“. Работев во прогресивна фирма, каде немаше сексизам, каде што многу жени беа на клучни позиции “.

Томас вели дека неговата кариера практично започнала само по промената на полот – напредувал на работа, а многу компании му се јавиле и му понудиле позиции и големи суми пари.

“Напредував и научив многу, но сепак мислам дека поголема причина е фактот што сега сум вистински, брадест маж. И за мажите, открив, доволно е еднаш да се докажат и сите им веруваат безрезервно “, вели Томас.