Голема анкета: Колку партнери се малку, колку премногу, а кој број се смета за НОРМАЛЕН?

20 јануари, 20220
ss-1

Податоците се дадени по генерации, и се многу интересни

Веројатно една од најлошите работи што можете да ги направите е да го прашате вашето момче/девојка со колку партнери спиеле пред вас.

И со децении се расправа за тоа кој број на партнери се смета за „нормален“, а кој е претеран.

Се разбира, секој има различно мислење за оваа тема.

Затоа е интересно да се погледнат резултатите од големото британско истражување во кое учествувале неколку илјади луѓе.

Резултатите се поделени по генерации, и се многу интересни.

Бејби бум генерација – од 54 до 72 години

Во просек имале 10,7 сексуални партнери.

Мажите биле малку поактивни со 12,9 партнерки, додека дамите во просек имале 7,4 партнери.

Генерација Х – од 38 до 53 години

Се чини дека членовите на оваа генерација се многу полиберални и од постарите и од помладите – нивниот просек е 13,1 партнери, при што мажите имаат просек од 16,1, а дамите 10,1 партнери.

Миленијалци – од 23 до 37 години

Просекот е 11,6 партнери. Мажите во просек имале 13,4, а жените 10,8 партнери.

Генерација Z – родени по 1995 година

Иако се најмлади, веќе успеале да стигнат до просек од 5,6 партнери.

Многу е индикативно што тука е најизразена разликата меѓу половите – мажите водат со 7,6 партнерки, додека жените во просек имаат само 2,6 партнери.

Околу 14% од сите испитаници изјавиле дека воделе љубов само со една личност.

Од друга страна, само два отсто од испитаниците признале дека имале повеќе од 90 партнери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma