Доживејте ја кулминацијата на нозе! Пет стоечки пози што треба да ги испробате

30 март, 20220
1468129771624318a6082ba010127169_640

Повеќето парови го сведуваат сексот во спалната соба или на некои традиционални и општи пози. Оваа активност е многу повеќе од тоа и можеби треба да внесете некои новитети во љубовниот живот.

Многумина не би се осмелиле да ги испробаат предлозите што ќе ви ги дадеме, но веруваме дека меѓу вас има креативци и такви кои се подготвени за акција која бара посилна физичка подготвеност. Запомнете дека на секоја врска и треба освежување со експериментирање.

„Штрк“ поза

Потребна ви е одредена флексибилност за да ја изведете оваа поза. „Sex position“ објаснува како да ја совладате оваа техника. Мажот е потпрен на масата со задникот, а жената е свртена кон него со едната нога крената на масата додека со другата стои на подот. Мажот ја држи за раменици и ја гали, па така и е овозможена поголема интимност со него. Партнерот овде е подоминантен и ги држи работите под контрола.

Поза „Застани и испорачај“

Оваа поза имплицира лежечка положба за жената, но не на креветот, туку на кој било дел од мебелот со висина до половината. Мажот стои до жената со нејзините нозе на своите раменици. И двајцата го диктираат темпото што го сакаат, а секс експертот Сами Кол истакнува дека подлабока поврзаност се постигнува со интензивен контакт со очите.

Поза „Позиција X“.

Оваа поза ќе ви донесе максимално задоволство вам и на вашиот партнер. Прилично е лесно да се изведе. Партнерот е свртен кон вас додека лежите на грб, со прекрстени нозе кренати кон градите. Оваа позиција не само што ве прави тесно поврзани, туку и дава добар поглед на обајцата.

Поза „Рачна количка“

Оваа поза е позната по тоа име, бидејќи наликува на рачна количка. Во оваа поза жената е на рацете и нозете, но се потпира на рацете. Мажот ја крева за карлицата и се прилепува за неа. Позата е одлична за уживање и кај двајцата партнери.

Поза „70“

Додека во позата 69 и двајцата партнери уживаат во акцијата хоризонтално, во оваа поза партнерите ја доживуваат страста вертикално. Позата ја изведува мажот почнувајќи на колена со нозете на жената околу вратот, а потоа внимателно кревајќи ја за да може жената да ја издржи својата телесна тежина и да воспостави рамнотежа. Позата е погодна за орално задоволство на двајцата партнери, но физичката издржливост е неопходна за нејзината изведба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma