Жените се изјаснија: ПОДАРОКОТ што би сакале да го добијат од партнерот ќе ве изненади

2 февруари, 20220
11c0fbeb76ba28764b790dc71b062a41cbc9af73

Изборот на совршен подарок за партнерката може да одземе многу време, труд и внимание.

Ако се сеќавате на најдобриот подарок што некогаш сте го добиле од некој што го сакате, цената на подарокот веројатно не е она што се издвојува.

Истражувањата покажуваат дека видот на подарокот што го добивате може да влијае на вашата врска. Во една студија објавена во SAGE Journals, научниците ги анализираа одговорите на луѓето на практичните подароци во однос на навидум скапите подароци (но тие всушност биле со иста цена). Откриле дека луѓето генерално претпочитаат практични подароци.

Писмо од партнерот како најсладок гест

Денес, пишувањето љубовно писмо звучи застарено, но сепак е најдобриот начин да се допре до нечие срце, покажува анкетата на The List. Од 574 анкетирани жени, приближно 27% избрале рачно напишана честитка како подарок што би сакале да ја добијат од партнерот.

Рачно напишаното писмо го освои првото место. Веднаш позади е накитот, со 26,31% од испитаниците. Следен беше парфемот, со нешто повеќе од 10% од оние кои рекоа дека го сакаат овој подарок.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi