Зошто пиење вода пред спиење е лоша идеја? Во ова време треба да ја испиеме последната голтка

1 февруари, 20220
c4b0d2569c4d20381297e6e8ac9f0031d6fdc810

Дали имате навика пред спиење да ставате чаша вода до креветот? Сметаме дека е подобро да ја имаме во близина ако се будиме жедни во текот на ноќта. Сепак, излегува дека пиењето премногу вода пред спиење не е толку добра идеја, всушност може да влијае на квалитетот на сонот.

Но, колку е премногу? И кое е точното време кога треба да застанеме?

Кога треба да престанеме да пиеме вода за подобар сон?
Последната голтка вода дневно треба да биде три до четири часа пред спиење, освен ако, се разбира, треба да испиете некој лек, но не ви треба ни многу вода за лекот – пишува Mind Body Green.

Се советува ако лошо спиете, денот да го започнете со голема чаша вода со лимон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi