Зошто сепак не треба да го местиме креветот наутро? Навика која повеќе наштетува отколку што е од корист

4 февруари, 20220
81b51a7b42c36f4b9d0f417436f2eb27e9290a92

Веројатно повеќето ќе кажат „да“ затоа што оваа постапка не воведува во понатамошната организација на денот. Меѓутоа, зошто да почекаме малку со средување?

Топлината и влажноста се идеална средина за развој и размножување на грините, а местото каде што спиеме е идеално.

Корисниците на социјалната мрежа Тик Ток често споделуваат корисни совети, а сега имаме и еден поврзан со бубачки.

Доктор сподели необични факти за здравјето, а неодамна објасни зошто не треба да го местиме креветот веднаш по будењето. Тој објасни колку всушност се потиме во текот на ноќта и како тоа влијае на нашата постелнина.

– Ако го наместите креветот наутро, ќе ги фатите бубачките кои се насобрале во текот на ноќта. Грините се помалку од милиметар, се хранат со лушпи од човечка кожа и напредуваат во влажна средина – објасни тој.

Кога спиеме, нашите тела стануваат топли и испотени, што не прави главна цел за хранење со грини. Овие штетници можат да бидат виновни за разни алергиски реакции, а чистењето на креветот веднаш по будењето ја задржува целата влага во него и го прави идеално место за грини.

– Наместо тоа, оставете го креветот малку ненаместен. Ова ги изложува грините на воздух и сончева светлина, што ги дехидрира и предизвикува нивно исчезнување – советува докторот.

@dr.karanr

Stop making your bed #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sleep #bed

♬ Steven Universe – L.Dre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi