КАКО ДА ЈА УНИШТИТЕ СОПСТВЕНАТА ВРСКА? Токсични навики кои ја уништуваат љубовната среќа!

29 март, 20220
Screenshot_9

Во секоја емотивна врска, сосема е нормално одвреме-навреме да се случуваат несогласувања, недоразбирања или судири на мислења, но ако некои лоши обрасци на однесување станат чести, лесно доаѓа до раскинување.

 

 

 

Постојат неколку лоши навики на кои треба да внимавате за да не дојдете во безизлезна ситуација:

 

 

Играње со чувствата и поставување ултиматуми

 

Неверството, манипулацијата или ултиматумите никогаш не дале добри резултати во ниедна емотивна врска, особено не во романтичните врски. Кога таквите емотивни отрови влегуваат во врската, таа станува полна со заблуди, лаги, недоверба и колабира, без разлика колку сте мислеле дека вашата повремена манипулација е за најдобро.

 

 

Очекувате партнерот да ви ги чита мислите

 

Ова е исто така последица на лошата комуникација. Партнерот не може секогаш да погоди што сакате да кажете или очекувате од него. Отворено зборувајте за вашите емоции, потреби и желби.

 

 

Губење на сопствениот идентитет

 

Не дозволувајте да се изгубите во бракот или врската. Продолжете да се гледате со пријателите, да ги правите омилените активности во слободното време, да ги негувате вашите принципи, да уживате во работата… Зачувајте ја вистинската природа на вашето битие и угодете му – бидејќи всушност тоа е искрата во вас во која се заљубил вашиот партнер. Ќе ја подобрите врската само ако работите на себе и ако сте задоволни со себе.

 

 

Потребата да смените некого

 

Првото нешто што треба да се разјасни е дека не постои совршена личност, а второ, требаше да размислите за различни карактери и ситници кои не ви се допаѓаат кај вашиот партнер. Едно е да го потсетите саканото лице дека треба да поправи нешто во куќата, а друго е да барате од срамежлив човек да стане отворен и авантурист секогаш подготвен за акција.

 

 

Не ги туркајте проблемите под тепих

 

Разговарајте отворено за проблемите, бидејќи ако се скриени, тие стануваат сѐ поголеми и поголеми, а со тоа и потешко да се решат.

 

 

Обрнете внимание на изговорените зборови

 

Понекогаш, за време на расправија или кога сме под стрес, не можеме да контролираме сѐ што ќе кажеме. Секоја мисла проценете ја во напнати ситуации, бидејќи груб збор упатен до саканата личност може да остави многу поголеми последици отколку што ви се чини во моментот. Без разлика колку ладно се извинувате за она што сте го кажале подоцна, кажаното речиси секогаш ќе се памети.

 

 

Осуда за работи од минатото

 

Ако сте простиле нешто или сте го прифатиле минатото на вашиот партнер, нема потреба да се враќате назад. Минатото е тука за да се учи од искуството, а не да се оживува. Враќањето назад во времето може да предизвика само дополнителна нетолеранција. Живејте заедно во љубов во овој момент и посветете се на градењето на иднината и сите оние убави нешта кои допрва доаѓаат.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi