МАЈКЛ ЏЕКСОН БИЛ ХЕМИСКИ КАСТРИРАН? Докторот на поп ѕвездата ја призна СТРАШНАТА ВИСТИНА: Татко му е еден од најлошите татковци во историјата!

10 април, 20220
2275335_profimedia0194871672_ls

Личниот лекар на Мајкл Џексон, Конрад Мареј, еднаш изјави дека таткото на славниот пејач бил „еден од најлошите татковци во историјата“. Мареј не го осудува Џо Џексон само затоа што е ужасен татко, туку тврди дека Џо „хемиски го кастрирал“ Мајкл Џексон.

– Фактот што бил хемиски кастриран за да може да го одржи високиот глас не може да се објасни со зборови – изјави во една прилика Мареј.

Мареј тврдеше дека Мајкл му кажал за многуте страдања што ги претрпел од неговиот татко, велејќи:

Majkl Džekson, čarape

– Беше толку страшно што не може да се замисли.

Кастрацијата на момчињата била многу честа појава во средниот век и ренесансата, особено ако детето има талент за пеење. Имено, на тој начин би се спречила мутација, а со тоа и промена на гласот на момчето.

Таа практика е изумрена, а со Мајкл Џексон повторно стана актуелна приказната за ужасните кастрации заради слава во музиката, бидејќи го привлекува вниманието на траумата низ која поминале многу деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi