Никогаш повеќе нема да го избегнувате овој производ: 5 совети кои ќе ви помогнат правилно да нанесете руменило!

13 февруари, 20220
335388_rumenilo-shutterstock-652020337_ff

Многу луѓе избегнуваат руменило, не знаејќи дека овој производ значително придонесува за здрав и свеж изглед на вашата кожа. Затоа, обрнете внимание и видете дали ќе се држите до овој производ во иднина.

Така, во зависност од преференциите на нијансата на руменило, вие ќе ја изберете, исто така во однос на тоа, и дозата. Најважното нешто што треба да знаете е дека ќе му даде свежина на вашето лице како и димензија на која сите ќе се восхитуваат кога ќе ве сретнат на улица.

Затоа, следете ги со сигурност триковите кои ќе ви помогнат да имате свежо лице и совршено нагласени јаболчници:

– Избегнувајте да ставате руменило на долниот дел на образите. Ова е според правилата за шминкање кои се покажаа како ефективно место за ставање бронзер.
– Место за руменило се јагодиците и „предниот дел“ на лицето
– Најдобар начин да ја одредите точката на нанесување на овој производ е да ставите два прста долж коренот на носот и да нанесете руменило на надворешната страна на окото.
– Доколку не сте сигурни за интензитетот на руменилото, задолжително протресете ја четката пред да одлучите да го нанесете производот на вашето лице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi