Обрнете внимание: мажите би сакале жените да ги знаат овие работи

21 април, 20220
Screenshot_7

Машко-женските односи се неисцрпна тема на размислување

 

 

Отсекогаш постоела дилема за тоа кој пол е потешко да се разбере и објасни? Некои тврдат дека тоа се жените, додека некои сметаат дека мажите се тие кои имаат променливо однесување. Но, секој е приказна за себе, а генерализациите и предрасудите можат да нѐ доведат до погрешни одлуки.

 

Во некои ситуации, девојките имаат тенденција да претераат со размислување и толкување на постапките на нивниот партнер или оној во кој се заљубени. Понекогаш е исцрпувачки да се анализира секое движење и да се даде објаснување. Постојат одредени работи на кои треба да обрнете внимание за подобро да ги разберете и прифатите фактите за спротивниот пол.

 

  1. Претерани толкувања на пораката

Повеќето припаднички на понежниот пол имаат тенденција да го анализираат секој збор во пораката, дури и емотиконите. Но, вистината е дека пораката е само порака! Ако барате скриени симболи, знаци и се обидувате да видите нешто меѓу редови, ќе си го трошите времето. Често е залудна работа.Погрешно е да се фокусираш на скриени толкувања, да следиш што гледаш со свои очи и што директно читаш!

 

  1. Озборувања

Многу девојки, сакајќи да привлечат нечие внимание, почнуваат да зборуваат лошо за други девојки, парови или луѓе што ги познаваат. Но, имајте на ум дека на овој начин нема да ја освоите нивната наклонетост! Поголема е веројатноста да изгледате како личност која е љубоморна или завидна. Наместо тоа, обидете се да кажете убав збор, бидејќи само така ќе оставите впечаток на среќна и исполнета личност која нема потреба да кажува лоши работи за другите.

 

  1. Секс

Претежно мажите се тие кои јасно кажуваат кога сакаат секс со својата избраничка. Најчесто жените мислат дека понекогаш треба да се воздржат, за да не биде погрешно протолкувано нивното однесување. Но, тоа е грешка. Слободно иницирајте секс кога сакате: во такви моменти ќе делувате уште попредизвикувачки и заводливо.

 

  1. Однесување кон другите луѓе

Однесувањето кон другите луѓе кажува многу за вас. Ако мислите дека ќе остават добар впечаток кога сте злобни кон другите или имате возбудливи коментари, во голема заблуда сте. Многу подобар впечаток ќе остават девојките кои немаат потреба да ги мразат другите, да озборуваат и прават сплетки. Потрудете се да работите на себе за да ја искорените потребата да бидете лоши кон другите.

 

  1. Неговата несигурност за телото

Често се мисли дека девојките се тие кои се несигурни во својот изглед. Но, така се и мажите, само што тоа нема така лесно да го покажат. Особено ако е многу заљубен во вас, ќе сака да ви остави најдобар впечаток. Имајте го тоа на ум, па слободно дајте му комплимент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi