ОВА БАШ ГИ ИНТЕРЕСИРА МАЖИТЕ: Прашања за интимните односи на кои мажите сакаат да го слушнат одговорот

7 март, 20220
Screenshot_7

Поради сомневањата за сексуалните односи, мажите се чувствуваат многу понесигурни од жените

 

Жените се оптоварени со својот изглед, целулитот, вишокот килограми, гардеробата. Мажите патат само од еден проблем – сексот и поради него се чувствуваат далеку понесигурно од жените, иако знаат многу подобро да го сокријат тоа. Неколку прашања постојано ги мачат и постојано се обидуваат да добијат одговори на нив.

 

Дали големината навистина е важна?

Мажите секогаш го поставуваат ова прашање, без разлика колку се уверени дека големината не е важна и дека добрата техника е најважна работа. Напротив, најнадарените можат да бидат многу лоши љубовници. Дополнително, ако пенисот е преголем, големи се шансите на жената да ѝ биде болно и непријатно.

 

 

Дали е важно времетраењето на сексот?

За да не заврши сè малку пребрзо, мажите користат разни трикови како да размислуваат за нешто сосема друго. Сепак, истите трикови понекогаш можат да го продолжат сексот и повеќе од половина час, што и онака е прилично непријатно за жената. Иако времетраењето не е важно, а за жената да биде задоволна, сексот во просек треба да трае 15-20 минути.

 

Дали предиграта е преценета или потценета?

Повеќето жени сакаат предигра. Единственото нешто што не е во ред е тоа што мажите под тој термин подразбираат само бакнување и гушкање. Други фактори пред односот се важни за жената. Таа се загрева мажот и кога зборува, а влијание имаат и претходните состаноци и времето поминато заедно.

 

Меѓутоа, понекогаш брзиот, спонтан секс како оној на масата во кујната е страстен како и сексот со предигра. Значи, примарната разлика не е во тоа што сексот со предигра е подобар од сексот без предигра, туку е поинаку.

 

Дали жената е незадоволна ако не доживее оргазам?

Наместо тоа, може да се каже дека се чувствува изневерено затоа што мажот не ѝ овозможил да доживее оргазам. Ова е главниот показател дека мажот се грижи за својата партнерка.

 

Оргазмот им е важен на жените исто како и на мажите. Разликата е во тоа што тие не чувствуваат болка во пределот на интимните органи доколку се возбудат и не го доживеат.

 

Дали оралниот секс е подобар од обичниот?

Мажите обожаваат кога партнерката орално ги задоволува и тие многу повеќе зборуваат за тоа еден со друг отколку за обичен секс. Затоа, тие се изненадени кога жената не сака орален секс, дури и кога ќе им се пружи тоа задоволство.

 

На жените треба да им се даде време сами да одлучат кога е вистинското време за тоа. Во некои случаи, оралниот секс би можел да се опише како пријател кој ретко излегува, но кога излегува, одличната забава е загарантирана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma