ОВА Е НАЈЛУДАТА МОДА КОЈА НЕКОГАШ СТЕ ЈА ВИДЕЛЕ: Дали би носеле нешто вакво?

8 април, 20220
275919_profimedia0261037565_ff

Можете ли да замислите Вивиен Вествуд да биде учителка?! Имено, оваа неверојатно талентирана модна дизајнерка првично студирала уметност и обработка на сребро, но само една година подоцна, за подоцна да дипломира на Факултетот за образование на наставници, се омажила и добила дете.

За наша среќа, таквиот живот и бил досаден, па реши да и се посвети на модата.

Таа ја подигна модата за жените, но и за мажите на повисоко ниво, ѝ даде слобода и можност да стане уметност. Вивиен ја започна револуцијата со своето прво парче облека.

Таа е еден од основачите на панк движењето и секако е одговорна за начинот на кој светот ја перципира лондонската модна сцена. Лишена од тривијалност, униформност и малограѓанска свест, таа успеа да престане да биде табу. Таа покажа дека стара, евтина и искината маица може да биде гламурозна и како може да се носи како шик парче што некој го има во плакарот.

Погледнете ги најлудите модни парчиња на Вивиен Вествуд!

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

<p>Vivijen Vestvud važi za najinovatnijeg modnog kreatora. Ono što je ona uradila za modu - niko ni pre ni posle nje nije </p>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi