Се пробудивте во текот на вечерта и не можете да заспиете? Ова сигурно ќе ве успие!

29 јануари, 20220
bee12386b88bbf7ee8b73e44aef91a0030e9d675

Кога ќе се разбудите во текот на ноќта, не гледајте во часовникот, особено не на телефонот. Не само што оваа изложеност на сина светлина може да ве држи будни подолго, туку во зависност од тоа колку е часот, може да почнете да се чувствувате фрустрирани поради недоволното спиење – а тоа ќе предизвика уште поголема фрустрација.

Ако се разбудите во текот на ноќта – станете од кревет.
Целта на вашето станување е да разберете дека креветот не е место за превртување и мачење за заспивање. Имено, колку повеќе лежите во кревет обидувајќи се да се натерате да заспиете, толку повеќе вашиот ум ќе го поврзува креветот со тој недостаток на одмор.

Исто така, важно е целосно да се затемни просторијата пред спиење. Ако дури и зрак светлина од улицата влезе во вашата соба, тоа може да биде нешто што ќе ве разбуди. Изладете ја просторијата за да ви биде удобно за спиење и полна со кислород, исклучете ги електричните апарати.

Како да ги спречите тие ноќни будења?

Обидете се да легнете подоцна. Иако звучи чудно и сите обично ве советуваат да си легнете порано, ова може да биде добра стратегија доколку имате проблем да заспиете или дури и да се разбудите рано наутро.

Ако не се чувствувате поспано, лежењето во кревет и обидот да се натерате себеси всушност може да ги влоши работите. Многу е подобро да одите во кревет кога сте навистина поспани за да се чувствувате посигурни во вашата способност да заспиете. Не само што веројатно ќе можете побрзо да заспиете, туку веројатно и помалку ќе се будите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi