СТРАСТА трае кратко, а поврзаноста ЗАСЕКОГАШ: Како да го изберете вистинскиот партнер за себе

2 мај, 20220
Screenshot_15

Во повеќето случаи, подобро е да изберете личност која ви се допаѓа и со која сте компатибилни, отколку личност по која сте луди и со која тешко наоѓате заеднички јазик. Можеби е точна изреката „спротивностите се привлекуваат“, но запомнете дека привлечноста е минлива работа.

 

 

Кога жената гледа во својот маж, таа треба да се чувствува заштитена и безбедна покрај него. Покрај вистински маж, жената треба да се чувствува како дома и да сака да се врати таму.

 

Страста има рок на траење и може да трае до утре, додека компатибилноста е она што ги поврзува луѓето засекогаш. Не постои таква убавина како кога до себе имаш маж кој ти одговара, кој не те заморува, не те мачи, не додева… Едноставно те прифаќа таква каква што си. Тоа ви овозможува да бидете сами кога ви треба. Ви го нуди неговото рамо за плачење кога ви треба и ви дозволува да бидете ВИЕ во секој момент од животот. И вие возвраќате со иста мерка – тоа е компатибилност! Кога сме доволно мудри, изградени и во хармонија со нашето тело, можеме паметно да избираме за себе.А поентата е да најдеме некој со кој сме компатибилни.

 

Зошто многу бракови се распаѓаат? Токму поради некомпатибилноста. Токму затоа што често наидуваат на судир на интереси, кои често се во конфликт и не можат да се разберат поради различниот карактер.

 

Таквиот брак може да трае, но ќе биде како брак од пеколот. Во повеќето случаи, секогаш е подобро да изберете личност која ви се допаѓа и со која сте компатибилни отколку личност по која сте луди, опседнати и фасцинирани од разни минливи емоции.

 

Страста нема да донесе среќа во вашата врска, бидејќи ниту една страст не трае цел ден и цел живот. Таа доаѓа и си оди, додека љубовта и компатибилноста остануваат засекогаш. Изберете го оној со кој е лесно и пријатно да се живее, а не оној со кој треба да се расправате за најмалата глупост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi