ХОЛИСТИЧКАТА МЕДИЦИНА советува: Сода бикарбоната ги отстранува габичните инфекции

22 февруари, 20220
544b09c9d5ecc3a68525db8764b43dae38e8660d

Сода бикарбоната ќе помогне во балансирање на киселината и базата во нашето тело

Терапијата со сода бикарбона може да се користи како прва линија на одбрана за широк спектар на болести, вклучувајќи рак, грип, дијабетес, бубрежни заболувања, па дури и настинка.

Терапијата со сода бикарбона помага во регенерација на иритираната кожа и мукозните мембрани, ги лекува изгорениците, делува против инфекции на мочниот меур и зголемена киселост на урината, против габични инфекции, како дезодоранс за пазувите.

Рецепт против габична инфекција

Една од најдобрите гинеколошки терапии за габични инфекции е сода бикарбоната. Вагиналната кандидијаза е предизвикана од прекумерен раст на габата кандида. Најчести симптоми се чешање, иритација, чувство на печење и бел вагинален исцедок без мирис.

Овој проблем може да се реши и со плакнење со раствор од сода бикарбона. Од добро познатата причина – зголемување на нарушената pH вредност на околината. Кандидата не може да преживее во базна средина.

За терапијата со сода бикарбона дома потребен ви е наводнувач со волумен од 500 милилитри и сода бикарбона. Подгответе ја количината на раствор по желба, според соодносот од 1 лажичка сода на 100 милилитри вода. Бидејќи постои и медицинска сода во таблети, можете да ги користите како вагинални таблети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma