Цезар салата на малку ПОРАЗЛИЧЕН начин: Доматот го заменивме со ОВАА состојка и добивме СИМФОНИЈА НА ВКУСОВИ! (РЕЦЕПТ)

7 април, 20220
Screenshot_3

Постојат различни варијанти на Цезар салата и веројатно веќе ја имате вашата омилена

 

 

Сепак, обидете се да додадете каперси на Цезар и нема да се покаете. Ова е една од најубавите верзии на популарниот специјалитет на планетата.

 

Состојки:

 

  • 130 гр чадена сланина
  • 200 гр бело пилешко месо
  • 30 гр пармезан
  • 3 чешниња лук
  • 2 парчиња тост леб
  • поголема главица зелена салата Ајсберг
  • капар
  • сок од 1 лимон
  • Кисела павлака
  • мајонез
  • сенф
  • маслиново масло
  • бибер
  • сол

 

Подготовка:

 

Испржете ја исечканата сланина без додавање маснотии. Извадете ја и ставете ја на хартиена крпа за да се впие маснотијата. Пилешкото пропржете го на тефлон и кога ќе се олади исечете го на долги ленти. Лебот исечкајте го на коцки. Се меша со сечканиот лук и се пржи во маснотијата што ја оставила сланината. Извадете го и ставете го на салфетка.

Изматете го маслиновото масло со сокот од лимон, една лажичка сенф, мајонезот, биберот и лукот. Посолете малку. Добиениот дресинг прелијте го преку Ајсберг салатата. Над салатата наредете пилешко, сланина, крутони (тост леб), каперси, крупно рендан пармезан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi