5 знаци кои покажуваат дека сте многу повеќе од пријатели

18 март, 20220
ljubav-zaljubljeni-par-1-830x0

Повеќето мажи ќе признаат дека не е секогаш лесно да се биде пријател со жена и сè да остане на тоа

 

Многу луѓе веруваат дека машко-женски пријателства не постојат и дека е сигурно дека барем еден од двајцата има подлабоки чувства во таа врска. Сепак, има многу случаи кои ги побиваат овие тврдења. Во секој случај, повеќето мажи ќе признаат дека не е секогаш лесно да се биде пријател со жена и да се одржува сето тоа.

 

 

 

Доколку сте се нашле во оваа ситуација и еднаш сте се запрашале дали сте повеќе од пријатели, следните знаци може да ве убедат дека не грешите.

 

 

 

Дури и ако сè уште не ви ги открил чувствата, во неговото однесување има јасни знаци кои можат да ви откријат дали има нежни чувства кон вас.

 

 

 

Секогаш има време за вас

Секако, ако некој ви е пријател, логично е да го видите и да направите заеднички планови за дружење. Но, ако негува романтични чувства кон вас, ќе се погрижи секогаш да наоѓа време во текот на денот за вас, без разлика колку е зафатен.

 

 

 

Мажот кој е заинтересиран секогаш ќе ве става на прво место на неговите приоритети.

 

 

 

Се труди да ве задоволи

Тоа може да бидат секојдневни ситници, од ставање кафе во омилената шолја до обид да ве насмее или секогаш ја пушта музиката што ја сакате додека возите.

 

 

 

Ако секогаш избира места за кои знае дека сигурно ќе ви се допаднат, а избегнува работи кои не ви одговараат, се труди да ги промени, ситуацијата е сосема јасна.

 

 

 

Заштитнички е настроен

Ако сакате да знаете како тој се чувствува кон вас, обрнете внимание на неговото однесување во ваша близина. Дали секогаш зазема заштитна положба на место полно со други мажи? Дали тој застанува во ваша одбрана кога некој ќе ви дофрли лош коментар? Исто така, ако не ви дозволува да зборувате лошо за себе, тоа е знак дека му се допаѓате.

 

 

 

Се обидува да воспостави интимен контакт со вас

Можеби никогаш досега не сте обрнувале внимание на тоа, но ако тој во последно време има навика да ве држи за рака, нежно да ве гали по косата, го тргна праменот од косата од лицето или да ве гушка, ова се знаци дека има романтични чувства кон вас и не сака да ви биде само пријатели.

 

 

 

Ви ги доверува своите најголеми тајни

Ако вашиот пријател е заинтересиран да бидете повеќе од негов пријател, тој ќе почне да ги споделува своите најголеми тајни со вас. До тоа ќе биде доведен од довербата што ја има во вас и фактот дека неговите чувства го тераат да сака да го продлабочи односот со вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *