ИТАЛИЈАНСКИОТ МАНИКИР Е СЕ ПОПОПУЛАРЕН: За сите оние кои сакаат подолги нокти без проблеми

2 април, 20240
cc50ac57a9e511bffb1008a68143765aa04d11be

Има нешто шик и софистицирано во долгите нокти, но тие не се многу практични за секојдневните активности. Обичните работи како пишување на тастатура, отворање ќеси или дури и лименка може да станат комплицирани – секоја од нив може да доведе до скршен нокт, уништувајќи повеќемесечно внимателно негување.

Оние жени кои имаат слаби нокти, зафатен начин на живот или оние кои имаат работа каде што долгите нокти едноставно не се дозволени, мора однапред да отфрлат каква било идеја за долги нокти (дури и надградени). За нив е создадена техника на сликање позната како италијански маникир. Дава илузија на подолги нокти без никакви проблеми што ги носат со себе навистина долгите нокти.

Што е италијански маникир?

Италијанскиот маникир е техника на боење нокти која визуелно го издолжува ноктот. Најчесто се изработува во една боја, иако се дозволени отстапувања.

Оваа техника подразбира дека ја нанесувате четката од основата до врвот, но само централниот дел на ноктот. Помеѓу ѕидот на прстот и лакот треба да се остави милиметар простор. Овој мал, непополнет простор им дава илузија на должина на инаку кратките нокти.

Тоа е одлична опција за оние кои претпочитаат нивните нокти да бидат пократки и практични, но да изгледаат софистицирано. Тоа е навистина добитна комбинација, бидејќи техниката дава илузија на должина, а всушност ја одржува потребната активна должина. Италијанскиот маникир има уште еден плус: ги прави прстите да изгледаат послаби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi