Колку е доволно? Партнерите го кријат ова еден од друг, еве колку трае добрата акција во креветот!

8 февруари, 20240
1698948737-pexels-andrea-piacquadio-3756452-750x500

Каков секс сакаат мажите и жените? Колку долго трае идеалниот секс? Ова се прашања кои ги мачат двата пола.

Во едно истражување биле дадени информации за тоа што мислат жените за тоа колку долго трае идеалниот секс. По спроведеното опсежно истражување, сексуалните терапевти го открија следново:

1-2 минути – премногу краток секс

3-7 минути – недоволно долг секс

7-13 минути – идеално времетраење на сексот

13 минути или повеќе – досаден секс

Интересно е што 78% од жените изјавиле дека би сакале да имаат секс – од првиот допир до оргазам – во траење од 20 минути.

Со својата студија, истражувачите сакаа да привлечат внимание на овој проблем: партнерите често имаат погрешно мислење за сексуалните преференции на нивните партнери. На пример, една жена се преправа дека сака секс со часови, а мажот се кара со себе, обидувајќи се да го одложи односот што е можно подолго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi