Која е идеалната разлика во години за успешна врска? Често прашање меѓу паровите

10 февруари, 20240
621b84ceeab81968c2d2a3ff6f4e9e392c44095c

Честа тема кога станува збор за љубовта е разликата во годините. Дали постои идеална разлика во возраста која е идеална за успешна врска? Како што се испостави, науката ни кажува дека одговорот е да.

Идеална разлика во години

Според една студија објавена во Журналот за економија на населението, задоволството од бракот значително се намалува кај паровите со поголем јаз во возраста во споредба со оние со слична возраст. Поточно, паровите со старосна разлика од нула до три години покажале поголемо задоволство од оние со разлика од четири до шест години. Исто така, паровите со празнина од четири до шест години покажаа поголемо задоволство од оние со јаз од седум или повеќе години. Општо земено, задоволството во бракот се намалувало како што се зголемувала разликата во возраста, пишува Brides.

Исто така, вреди да се напомене дека, во просек, и мажите и жените покажале повисоки нивоа на брачно задоволство кога се во брак со помлади партнери од оние со постари сопружници, без оглед на разликата во годините.

Дали разликите во годините навистина се важни?

Додека разликите во годините имаат способност да влијаат на долговечноста и задоволството на врската, тоа не е единствениот одлучувачки фактор за тоа дали заедницата ќе биде успешна или не. Како и со сите нешта во животот, не постои златно правило кое треба да се следи кога станува збор за врските, а горенаведените статистики само се обидуваат да ги идентификуваат и анализираат моделите на врската.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi