Овој град е НАЈГОЛЕМОТО РАЗОЧАРУВАЊЕ за туристите – Погледнете кој друг град се наоѓа на неславната листа

24 мај, 20240
Screenshot_10

Американски Орландо е градот кој разочарал најмногу туристи, покажува истражувањето на Radical Storage. Компанијата во истражувањето вклучила повеќе од 826.000 прегледи на TripAdvisor и врз основа на нив заклучила дека овој град на Флорида е најголемото разочарување за туристите.

 

 

 

 

Radical Storage ги прегледа прегледите за 100-те најпопуларни туристички градови во светот за да открие каде туристите најчесто го доживуваат таканаречениот париски синдром. Тоа е психолошка состојба во која посетителите на премногу идеализираните дестинации се разочаруваат кога ќе се соочат со реалноста на тој град или место.

 

Се покажа дека Орландо е најнегативно оценет град. Орландо беше прегледан од над 9000 луѓе. Една од петте критики беше негативна. Искуството во тој град го опишаа како „страшно“, а жителите како „грубо“. Инаку, Disney World се наоѓа во Орландо.

 

Списокот на 10-те најголеми разочарувања за туристите изгледа вака:

 

  1. Орландо, САД
  2. Џакарта, Индонезија
  3. Патаја, Тајланд
  4. Денпасар, Индонезија
  5. Гуилин, Кина
  6. Јоханесбург, Јужноафриканска Република
  7. Да Нанг, Виетнам
  8. Ха Лонг, Виетнам
  9. Шенжен, Кина
  10. Пекинг, Кина

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma