Дали е поекономично бојлерот да биде вклучен цело време или да се вклучува по потреба? Еве го одговорот

13 април, 2024
Screenshot_4

Една од навидум нерешливите мистерии е прашањето кога бијлерот троши најмалку електрична енергија – кога е постојано вклучен или кога се вклучува по потреба

Интернет-форуми, социјални мрежи и дебати во живо – во каква било форма, ова прашање е секогаш релевантно и не постои начин да се добие конечен одговор.

Некои ќе ви кажат дека е многу порационално да го оставате бијлеротцел ден и ноќ, затоа што тогаш не мора да ја загрева целата вода, туку само ја дозагрева, други се залагаат за теоријата дека е најдобро да се вклучи кога е потребно. И еве што вели сервисерот на овие домашни апарати за таа дилема.

Апсолутно не е точно дека е подобро за паричникот да се одржува бојлерот постојано вклучен. Се разбира, сè зависи од бројот на членови на домаќинството. Така, ако станува збор за самохрана или брачна двојка, порационално е да го вклучат бојлерот по потреба. Од друга страна, ако станува збор за семејство со поголем број членови, веројатно им е најпогодно бијлеротда е секогаш вклучен затоа што некому ќе му треба вода постојано.

Исто така, целта на бијлеротигра голема улога – ако бијлероте наменет само за туширање, тогаш има смисла да се вклучува повремено, а ако станува збор за голем проточен бијлер што го користите за кујнски цели, тогаш веројатно ќе го исклучувате многу ретко.

escort - Korsan taksi