Запечени димени ребра

popara17 декември, 20111min00
zapeceni dimeni rebra

Потребни состојки:

1 кг. димени свински ребра

2 лажички свинска маст

1 лажичка мајоран

2 лажичка сенф

Рендано морско оревче

Сол и црн пипер

Припрема:

Димените ребра исечете ги на половина и ставете ги во вода да се варат околу 10тина минути. Потоа извадете ги од вода и оставете ги да се исцедат.

Ребрата премачкајте ги со свинската маст, па со сенф и зачинете ги со мајоранот, ренданото морско оревче и сол и црн пипер.

Ребрата наредете ги во тава за печење, па попрскајте ги со масло. Печете на температура од 170 степени целзиусови околу 2 часа, односно се додека ребрата не станат крцкави. Послужете со свеж или обарен зеленчук или пак печен компир. Добар апетит.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma