Потребни состојки:
За тесто:
200 гр. брашно
125 гр. маргарин
1 лажичка сол
1 дл. вода
За фил:
200 гр. рендан кашкавал
1кг. моркови
100 гр. павлака
200 гр. пилешко месо
Рендано морско оревче
2 јајца
Сол и црн пипер
Припрема:
Изматете го маргаринот, па додадете го брашното, солта и водата и замесете тесто. Од тестото развлечете 2 кори. Едната кора ставете ја во тава за пита која претходно сте ја намрсиле со масло за јадење.
Измијте и излупете ги морковите, па исецкајте ги на коцки и сварете ги во солена вода. Потоа исцедете ги. Сварете го и пилешкото месо исецкано на коцки. Во посебен сад ставете ги морковите, изматените јајца, ренданиот кашкавал и киселата павлака и пилешкото месо, зачинете со сол и црн пипер и промешајте ја смесата.
Филот ставете го врз тестото во тавата, па прекријте го во втората кора. Печете во загреана рерна на температура од 220 степени окол 40 минути. Добар апетит!