Парфе со чоколадо

popara26 февруари, 20121min00
zp PARFE

Состојки:

  • 200 грама Шеќер во прав
  • 200 грама Чоколадо за готвење
  • 250 грама Маргарин
  • 500 грама Блага павлака

 

Подготовка:

Маргаринот и шеќерот изматете ги пенесто. Чоколадото истопете го на ниска температура, оставете го да се олади, па додадете го во изматениот маргарин. Убаво измешајте. Посебно изметете ја слатката павлака, па и неа додадете ја во чоколадната смеса. Сè лесно измешајте со лажица и смесата истурете ја во правоаголен калап за колачи намачкан со тенок слој маргарин. Оставете парфето убаво да се излади. Потоа превртете го на чинија, исечете на парчиња и послужете. Може како прилог да украсите со матена слатка павлака.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma