Состојки:
- ½ чаша од жолт шеќер.
- ¼ чаша вода.
- 3 чаши млеко.
- 2 кафени лажички ситно рендана кора од помаранџа
- 1/3 чаша шеќер
- 4 јајца
- Јаготки
Начин на подготовка:
Се загрева рерната на 160 C, се става масло. На страна се меша шекерот со водата на оган додека не се карамелизира, додека не порумени. Да се остави да се олади. Се става млеко во кората од портокал, да проврие. Се матат јајца и шеќер се дотура врелото млеко и се мати постојано. Да се остави 5 минути. Потоа да се процеди смесата со портокалот. Наместо во рерна да се стави на пареа да проврие . Потоа се пече 35 мин. За да се послужат ги ставате во сад и ги превртувате, Се сревира со парчиња од јагоди.