Потребни состојки:
- 250гр маргарин(или 200гр. Путер)
- 500гр брашно
- 150гр шеќер
- 2-јајца
- 1 – прашак за пециво
- 1-ванилин шеќер
- 2-големи лажици какао во прав
За крем:
- Се меша брашно, какао, шеќер, прашак за пециво, ванилин шеќер.Се додава насецкан маргарин и се замесува смесата. Потоа се додаваат јајца иште еднаш се премесува.
- Се измесува кора на тенко. Со модлица од саканиот облик, се вади формата и се пече 10мин. Се смеат да се исушат за да не бидат тведи.
- Додека кексот се лади припремате крем. Загревате павлака, додавате чоколадо и маргарин.Добро измешајте , полните слаткарски шприц и ставате ви фрижидер да се стегне.
- Се филуваат кексите и се украсуваат со кистови од свежо нане и кандирано овошје.(не задолжително).