Фрапе торта

popara22 мај, 20121min00
рецепт

Потребни состојки:

За тесто:

  • 75гр сирова маса за марципан
  • 150гр путер
  • 125гр шеќер
  • 1кес.ванилин шеќер
  • 3 јајца.
  • 125гр Брашно
  • На врвот на ножот, прашак за пециво

За фил:

  • 8 листови желатин.
  • 300гр Капини
  • 100мл.сок од рибизла
  • 2лаж. Лимонов сок.
  • 75гр шеќер.
  • 1 кес. Ванилин шеќер.
  • 500гр Сремско сирење.
  • 400мл. Изматена слатка павлака.

 

Начин на подготовка:

Изматете ја смесата марципан со миксер за да добиете меко тесто. Постепено, мешајте го тестото и ванилиниот шеќер и матете се додека не добиете компактна смеса. Додадете ги јајцата, едно по едно  и матете понатаму. Додадете го потоа брашното помешано со прашакот за пециво.Тестото печете го на 180Ц, се пече 25 мин. Кога малку ќе се олади, поделете го на тенка и подебела кора . Направете желатин , по упатство на пакувањето. Капините изгмечете ги и измешајте ги со сокот, симонов сок, чеќер, ванлиниот чеќер. Измечајте во масата желатин, потоа сирењето па најпосле слатката павлака. Тенката кора исфилувајте ја на најфино и преку неа завршете со фил. Украсете со шлаг и рибизли.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma