Специјалитет со млад зеленчук

popara3 јули, 20121min00
zelencuk

Потребни состојки:

  • 600гр јагнешко месо
  • 20 млади моркови
  • 12 ротквици
  • 12 парчиња млад кромид
  • 150гр млад грашок
  • 2 домати
  • 2 чешниња лук
  • Магдонос
  • Мајчина душица
  • 2 листови лобер
  • 4 лажици маслиново масло
  • Малку брашно, сол и бибер

Начин на подготовка:

На врело масло пропржете го лукот, потоа извадете го и додадете парчиња јагнешко месо, пропржете го од сите страни, посипете 2-3 лажици брашно и пржете уште неколку минути со постојано мешање. Додадете го излупениот домат исецкан на коцки, посолете, додадете бибер и варете. Кога течност почнува да врие, намалете ја температурата и оставете го уште 30 минути. Додадете ги исчистените моркови, младиот кромид, ротквиците и оставете да се динста уште 30 минути.

За тоа време грашкот варете го осум минути во зовриена солена вода, исцедете и додадете го во смесата која се крчка и се заедно варете уште пет минути. Тргнете го од рингла и послужете го топло.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma