Мисирка со суви сливи

popara4 јули, 20121min00
recept

Потребни состојки:

  • 600гр мисиркино бело месо
  • 3 лажици масло
  • 3 парчиња праз
  • Сол, бибер
  • 250гр суви сливи
  • 400гр варен ориз

Начин на подготовка:

Мисиркиното месо исечете го на шницли, зачинете и кратко печете го од двете страни. Празот исечете го на кругчиња, додадете ја го месото, прелијте со вода и динстајте додека месото не омекне. Сувите сливи прелијте ги со малку вода и оставете ги неколку минути да се натопат, а потоа додадете ги во мисиркиното месо.

Варете на тивок оган околу 5 минути. Сервирајте со суви сливи со прилог варен ориз.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma