Потребни состојки:
- 6 листови тесто за лазањи
- 300гр мелени свинско месо
- 200гр мелено говедско месо
- 100гр шунка
- 100гр рендан кашкавал
- Рузмарин
- Ловоров лист
- 1дл суво бело вино
- 50гр путер
- Морков
- Целер
- Тиквица
- Праз
- Јајце
- 30гр бадеми
- 8,5 дл супа од говедско месо
- Магдонос
- Бибер
Начин на подготовка:
Месото издинстајте го на путер, додадете сецкан рузмарин и ловоров лист, прелијте со бело вино, почејате алкохолот да испари и варете 30 минути, поремено додавајќи 3,5 дл говедска супа. Тргнете го од рингла, почекајте смесата да се олади и измиксајте го месото со шунка, кашкавал и излупени бадеми. Додадете јајце и бибер и целата смеса соединете ја.