Полнети батаци

popara17 август, 20121min00
polneti bataci

Потребни состојки:

  • 4 поголеми пилешки батаци без коски
  • 2 лажици ситно исецкани маслинки
  • чешне лук
  • лажица суво оригано
  • шака свежи листови од босилек
  • гранче свеж рузмарин
  • 200гр кашкавал
  • 4 домати
  • сол, бибер
  • маслиново масло

Начин на подготовка:

Со остар нож засечете го секој батак со тоа што ќе направите длабок џеб кој ќе го полните. Додадете сол и бибер. Кашкавалот изрендајте и помешајте го со ситно исецкани маслинки, лук, оригано, добро притиснете ги да се затворат, а доколку е потребно, затворете го месото со чечкалици. Полнетите батаци наредете ги во подмачкан плех, преку секој ставете ислупени домати исечени на коцки и уште малку посолете, додадете бибер и попрскајте со маслиново масло. Печете околу 40 минути на 200 степени.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma