Потребни состојки:
За кора:
- 18 белки од јајца
- 18 лажици шеќер
- 150гр мелени ореви
- 3 лажици брашно
За фил:
- 18 жолчки од јајца
- 18 лажици шеќер
- 6 лажици брашно
- 500мл млеко
- 250гр путер
- 100гр изматена слатка павлака
- овошје по желба (вишни, ананас, банани)
Начин на подготовка:
Изматете ги белките со шеќерот, па лесно изматете брашно и ореви. Поделете ја смесата на три дела, една третина истурете во подмачканиот плех и печете 10 минути на 200 степени. На ист начин испечете уште две кори. За фил ставете млеко и шеќер да проврие. Соединете ги жолчките и брашното, и додадете во зовриеното млеко со постојано мешање. Варете околу седум минути, оладете и соединете со изматениот путер. На филот додадете изматена павлака и сецкано овошје. Секоја кора филувајте ја, а на крајот премачкајте со шлаг и декорирајте со овошје.