Бел колач

popara4 октомври, 201317min00
6

Потребни состојки:

300 гр бисквити

150 гр путер

200 гр бела чоколада

400 гр павлака

10 гр желатин

100 мл вода

Начин на подготовка:

Бисквитите се мелат во блендер и во нив се додава путерот (на собна температура). Се меша добро. Смесата се поставува на дното на садот со дијаметар 24 см.

Подготовка на кремот:

Чоколадата се топи на пареа. Се исипува во павлаката и се меша додека состојките добро не се соединат. Желатинот се накиснува во 100 мл студена вода и откако ќе набабри се раствора на пареа (желатинот не треба да зоврие). Се додава во кремот.

Колачот се лади додека се стегне кремот. Се украсува со рендана бела чоколада.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag