Печени компири со кашкавал и сланина

popara15 октомври, 20131min00
24

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

* 2 главици кромид

* 700гр компири

* 180гр кашкавал

* 160гр сланина

* 1 црвена пиперка

* 1 зелена пиперка

* 50гр печурки

* 1,5 чаша млеко

* сол

* бибер

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

  • Ги Вариме и ги лупиме компирите. Ги сечеме на коцки.
  • Ја сечеме сланината и ја пржиме во тава без масло.
  • Го сецкаме кромидот и го запржуваме во одделна тава, заедно со пиперките и печурките.
  • Во голем сад ги мешеме сите состојки заедно и додаваме млеко, сол и бибер по вкус.
  • Ги истураме во тава за печење, ги посипуваме со кашкавал и ги печеме во загреана рерна на 180-200 степени додека да поруменат.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag