Чоколадни рум бомбици

popara29 јануари, 20141min00
bombici

Потребни состојки:

300гр мелени бисквити

250гр маргарин

200 гр шеќер во прав

6 лажици рум

250гр чоколадо

7 лажици масло

Начин на подготовка:

Со рака соединете ги маргаринот и шеќерот во прав, па постепено додадете ги бисквитите, потоа рум и 100 грама растопено чоколадо. Обликувајте топчиња и оставете да се стегнат. Подгответе глазура од останатото чоколадо и масло, па секое топче стваете го на решетка и прелијте го со глазура. Оставете така да се стегне чоколадото. Пред служење сервирајте во хартиени кошници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma