Похувани зденки и тартар сос

popara21 февруари, 20141min00
7
  1. За почеток направете тартар сос. Мајонезот разредете го со бело вино, додајте копар, кисели краставички, сечкан магдонос и неколку капки лимонов сок. По желба можете да додадете и малку сенф, и зачинете со сол и бибер
  2. Зденките извадете ги од фолијата и внимавајте да не ви се оштети формата. Извалкајте ги во брашно и јајце, а потоа во лебни трошки
  3. Пржете ги на загреано масло кратко на едната, па на другата страна, внимавајќи зденката да не ви истече
  4. Послужете со тартар сос

Состојки :

  • 4 зденки
  • 1-2 јајца
  • брашно
  • Лебни трошки
  • Масло

За тартар сос:

  • Мајонез
  • Кисели краставички
  • 1 лажица копар
  • Сечкан магдонос
  • 1 dl бело вино
  • Сенф
  • Сол, бибер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma