Состојки:
170гр. маргарин
350гр. шеќер
200гр. брашно
100гр. мелени ореви
200мл. млеко
1 кесичка прашок за пециво
2 јајца
2 лажици какао
100гр. чоколадо
* за глазура:
100гр. шеќер
2 лажици какао
100гр. чоколадо
20гр. маргарин
Подготовка: Пенасто изматете ги маргаринот и 250гр. шеќер заедно со жолчките од двете јајца. Помешајте го брашното со прашокот за пециво и полека истурете го во пенасто изматената смеса. Пополека сипувајте го млекото и кога ќе ја изедначите смесата, додајте ги оревите. Белките изматете ги во цврст шлаг и полека составете ги со тестото. Печете во подмачкана тава на 200 степени. За глазурата истопете го шеќерот, какаото и маргаринот како и чоколадото. Гответе пет минути со постојано мешање. Топлата глазура распоредете ја врз изладениот колач, а кога ќе се излади во фрижидер, исечете го на коцки. Одозгора со лажица за сладолед ставете на секоја коцка по едно топче.