Француско пециво со сирење

popara9 март, 20161min00
13

Состојки

  • 1 шолја вода
  • 1/2 шолја несолен путер
  • 1/2 лажичка сол
  • 1 шолја сенаменско брашно
  • 4 јајца
  • 1 1/2 шолја рендан кравји кашкавал

Начин на подготовка

Загрејте ја рерната на 180 степени. Во среден сад, на силен оган, загрејте ја водата заедно со путерот и солта. Намалете ја топлината, додадете го брашното и мешајте со дрвена лажица за да го одлепите тестот од страните на тавата.

Префрлете го тестото во голем сад и додадете 4 јајца, едно по едно, мешајќи со електричен миксер. Додадете го ренданиот кашкавал. Префрлете го тестото во кеса за замрзнување, исечете мала дупка на едниот агол, и на тава за печење обложена со масна хартија направете мали земички, со големина на колаче.

Печете 20 – 25 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag