Ви пренесуваме нов, интересен начин на подготовка на јајца кој многу ќе ви се допадне.
Се работи за сушење на жолчките кои потоа можете да ги употребите било каде.
Вака подготвени јајца може да ви послужат на тост, да ги ставите во салата и да ги комбинирате на други начини.
Состојки за сушење на жолчките:
200 грама шеќер
200 грама сол
4 јајца
Подготовка:
1. Во сад измешајте шеќер и сол, па во него ставете свежи жолчки кои претходно ги одвоивте од белките.
2. Преку жолчките ставете мешавина од шеќер и сол.
3. Садот прекријте го со чиста пластична фолија, па ставете го во фрижидер на четири дена.
4. Со четка нежно отстранете ја мешавината од сол и шеќер од површината на јајцата, и послужете на саканиот начин.
Во видеото погледнете го побрзиот рецепт за сушење јајца…
https://www.youtube.com/watch?v=Sds-BRB80Sc