Вкусот на малите Рафаело бомбици подразбира да потонете во еден уникатен рецепт – комбинација на слатки млечни производи споени во смеса која никогаш не можете да ја заборавите.
Добра вест, внатрешниот крем од омилените Рафаело бомбици можете да го подготвите и сами, а истиот можете да го употребите на илјадници различни начини.
Од него можете да правите неверојатно сочни торти:
Сами да ги направите оригиналните бомбици:
Мафини…
Потребни состојки:
- 70g кокос
- 400g кондензирано млеко
- 200g путер
- 200g бело чоколадо
Подготовка:
1. Растопете ги путерот и белото чоколадо на тивка температура со постојано мешање за да се не запечат.
2. Потоа, додадете го кондензираното млеко и мешајте.
4. Потоа додадете го кокосот и уште еднаш добро измешајте.
5. Така подготвениот „Рафаело“ крем ставете го во сад и чувајте го во фрижидер 3 до 4 часа или употребете го веднаш за подготовка на некој сочен благ рецепт.
Препуштете се на слатките задоволства, а како инспирација, искористете ги овие фотки: