Подготовка:
Добро изматете 6 јајца со 6 лажици шеќер, додадете 6 лажици брашно , 3 лажици какао, 3 лажици масло и 1 прашок за пециво. Целата смеса истурете ја во поголем плех и печете на 200 степени (со чепкалка проверете дали е испечено).
Кога ќе се олади, прелијте ја со сируп направен од две чаши шеќер и 1 литар вода варена 5 минути.
Фил:
Сварете ½ литар млеко, а потоа префлете го на пареа, додадете девет лажици шеќер и девет лажици брашно, потоа оваа смеса оставете ја да се олади, па помешајте со посебно изматени 250гр путер или маргарин, 250гр шеќер во прав и 1 ванилин шеќер.
Филот истурете го врз испеченото и оладено тесто, а врз филот прелијте топол прелов од 3-4 реда чоколадо со малку маргарин или путер. Кога ќе се олади ставете го во фрижидер и служете ладно.
Состојки:
- 6 јајца
- 6 + 9 лажици + 1 чаша шеќер
- 6 + 9 лажици брашно
- 3 лажици какао
- 3 лажици масло
- 1 прашок за пециво
- ½ л млеко
- 250гр путер или маргарин
- 250гр шеќер во прав
- 1 ванилин шеќер
- 3-4 реда чоколадо и чаша вода