Потребни состојки:
- 8 помали компири
- 2 лажици маслиново масло
- ½ шолја доматен сос или кечап
- 1 шолја рендан кашкавал
- Чајна по желба
- Ситно сечкан магдонос за декорација
Подготовка:
1. Загрејте ја рерната на 220 степени.
2. Исечкајте ги на половина компирите и наредете ги на тава. Печете ги од една страна 15 минути, а потоа извадете ги од рерната, превртете ги и печете ги уште 15 минути.
3. Со вилушка проверете дали се добро потпечени.
4. Потоа премачкајте ги со маслиновото масло.
5. Допечете ги уште 10-на минути додека не добијат златно-жолта боја.
6. Потоа на секој компир нанесете дел од доматниот сос, ренданиот кашкавал и чајната.
7. Печете ги уште 3 до 5 минути додека целосно не се растопи кашкавалот.
8. Декорирајте ги со магдоност.