Потребни состојки:
100 гр. сирење горгонзола
4 пилешки стекови
8 кришки леб по избор
1 главца кромид
1 лажичка чили
1 лажичка сол
1 лажичка мелен црвен пипер
1 лажица путер
2 лажици лут сос по избор
Масло за јадење
100 гр. брашно
Подготовка:
Во посебен сад ставете го брашното, мелениот црвен пипер, чилито и солта и промешајте. Добро измијте ги пичешките стекови, а секој стек убаво премачкајте го со смесата од зачини и брашно.
Вака приготвените стекови испржете ги во тава со масло на оган, околу 5 минути на секоја страна.
Во посебен сад исмешајте го лутиот сос со путерот, се додека путерот не се растопи. Секој испечен стек премачкајте го со оваа смеса и оставете го да се излади.
Ставете го лебот на тост да се загрее. Потоа врз 4 парчиња леб ставете по еден стек, ситно сецкан кромид и горгонзола сирење. Потоа со врз сендвичите додадете ги останатите парчиња леб. Премачкајте го лебот со малку путер и ставете го на тост да се испече.
Вака приготвените тост сендвичи исечете ги на половина и послужете ги во чинија за сервирање. Добар апетит!