Подготовка: 50 минути
Порции: 4
Состојки:
- 500 грама пилешко
- 1 јајце, матено
- 2 чешниња сецкан лук
- ½ свежи лебни трошки
- 1 лажица свежи ливчиња босилек, сецкани
- 1 лажица цеден лимон
- ¼ сецкани маслинки
- 1/3 чаши рендан пармезан
- ¼ брашно
- 1 лажица маслиново масло
Подготовка:
Измешајте го пилешкото, јајцето, лукчето, трошките, босилекот, лимонот, маслинките и пармезанот. Ставете го брашното на чинија. Направете парчиња парчињата месо и брашно. Ставете ги во ладилник 20 минути. Загрејте ја рерната на 180 степени. Загрејте масло во тавче, на средна јачина. Гответе ги парчињата 8 до 10 минути или додека не се зготви месото внатре.