Состојки:
- 150 г кекси
- 6 лажици путер
- 3 јаболкa
- 1 лажичка цимет
- 1 ванилин шеќер
- 300г крем-сирење
- 4 лажици шеќер
- 100 мл слатка павлака
Приготвување:
- Јаболката изрендајте ги или сечкајте ги на ситни коцкички.
- Во тава растопете лажица путер, додадете ги јаболката, циметот и ванилиниот шеќер па варете додека јаболката не омекнат.
- За тоа време во блендер ставете ги кексите, иситнете ги и додадете го путерот за да добиете смеса која можете со прсти да ја втиснете во калап.
- Измешајте ги шеќерот и крем-сирењето па додадете ги јаболката и добро измешајте.
- Ставете ја смесата во фрижидер на половина час, а за тоа време измешајте ја слатката павлака со која ќе го премачкате колачот пред послужување.